Drodzy Marzyciele, w czerwcu świętujemy nasze 7. urodziny z tej okazji mamy dla Was promocje i prezenty.
Wpisz kod 7LAT i odbierz rabat 7% na nieprzecenione usługi.
Dodatkowo do każdego zamówienia otrzymasz 50zł na kolejne zakupy i słodki prezent GRATIS! >>Szczegóły promocji<<

Polityka prywatności

Właścicielem i administratorem serwisu www.katalogmarzen.pl oraz www.chcetoprzezyc.pl jest KatalogMarzeń.pl s.c. Joanna Zubik-Borucka, Tomasz Zubik spółka cywilna z siedzibą w Warszawie kod pocztowy 00-775, przy ul. Konduktorskiej 4 lok 34, NIP 521 35 37 169, zwany dalej KatalogMarzeń.pl

Korzystanie ze strony www.katalogmarzen.pl oraz www.chcetoprzezyc.pl oznacza akceptację niniejszej Polityki Prywatności. KatalogMarzeń.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.
 
Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę:
  • Dane osobowe Klientów i Użytkowników Serwisu KatalogMarzeń.pl oraz innych serwisów prowadzonych przez KatalogMarzeń.pl na potrzeby działań promocyjnych wykorzystywane są tylko i wyłącznie w ramach usług świadczonych przez KatalogMarzen.pl
  • Dane osobowe nie są udostępniane stronom trzecim
  • Każdy użytkownik serwisu ma w każdej chwili możliwość poprawienia swoich danych lub ich całkowitego usunięcia z bazy.
 
Jakie informacje gromadzimy?
 
KatalogMarzeń.pl gromadzi trzy rodzaje danych: adresy IP, cookies, dane osobowe.
 
1. Adresy IP

Adresy IP użytkowników wykorzystywane są w diagnozowaniu problemów związanych z pracą serwera, analizą naruszeń bezpieczeństwa oraz w zarządzaniu stroną www.katalogmarzen.pl. Ponadto mogę one być wykorzystywane przez administratora w celach technicznych i statystycznych oraz w celu ogólnej poprawy funkcjonowania serwisu.

2. Cookies

KatalogMarzeń.pl wykorzystuje tzw. cookies w celu:

  • konfiguracji serwisu
  • optymalizacji i zwiększenia wydajności Serwisu
  • tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
  • dopasowywania treści serwisu do indywidualnych potrzeb i zainteresowań
  • prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy, np. Google AdSense.

W szczególności KatalogMarzeń.pl korzysta z „cookies” na potrzeby wykorzystania narzędzia Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. ("Google"). Google Analytics używa "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Użytkownik Serwisu KatalogMarzeń.pl ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, można dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

3. Dane osobowe

KatalogMarzeń.pl potrzebuje danych osobowych do przeprowadzenia transakcji handlowej oraz do wysyłania newslettera o charakterze informacyjno-promocyjnym. Dane te są w pełni zabezpieczone przed dostępem osób trzecich i nie mogą być wykorzystywane w innych celach niż podane wyżej.

Zarówno adresy IP, jak i dane osobowe widoczne są w potwierdzeniu zamówienia wysłanym drogą elektroniczną tylko do użytkownika i do administratora. Ma to na celu wykrycie ewentualnych nieprawidłowości w podanych danych.

4. Newsletter

W Serwisie KatalogMarzeń.pl istnieje możliwość korzystania z newslettera informującego użytkownika o nowych produktach, bestsellerach i promocjach, w tym promocjach partnerów KatalogMarzeń.pl. Jego prenumerata jest dobrowolna i możliwa dopiero po akceptacji użytkownika.

5. Informacje końcowe

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 roku, Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm., każdy użytkownik ma prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania oraz żądania usunięcia. W tym celu należy skorzystać z właściwych zakładek w serwisie www.katalogmarzen.pl lub przesłać email pod adres: biuro@katalogmarzen.pl.

 

W przypadku pytań jesteśmy do dyspozycji:

Zespół KatalogMarzeń.pl

biuro@katalogmarzen.pl

PŁATNOŚCI OBSŁUGUJĄ

Payu.pl

PRZESYŁKI DOSTARCZAJĄ

Poczta Polska DHL InPost