Zostań barmanem | Kraków (3 dni - po 8h)
W roli głównej Ty i emocje, jak na filmie!
Kurs barmański prowadzi akredytowany trener barmański International Bartenders Association Mateusz Gola. Zawartość marytoryczna oraz zestawy zajęć praktycznych są zbieżne z programami szkoleniowymi większości organizacji barmańskich zrzeszonych w tej światowej organizacji, Dodatkowym atutem jest fakt aktualizacji programu o nowe założenia i trendy światowe, albowiem coroczne Kongresy I.B.A przynoszą wiele zmian i udoskonaleń związanych z rozwojem klasycznych form uprawiania profesji barmana.
Kurs Barmański ma na celu rozwijanie umiejętności w zakresie mixologii, czyli sztuki tworzenia i serwowania koktajli. Uczestnicy nauczą się przygotowywania klasycznych i nowoczesnych koktajli, technik pracy za barem, a także umiejętności obsługi klienta i prezentacji napojów.
Szkolenie jest przeznaczone dla barmanów, pracowników barów, restauracji, a także dla każdego, kto chce rozwijać swoje umiejętności w zakresie mixologii i pracy za barem.
PLAN KURSU ZOSTAŃ BARMANEM
- Dzień 1: kultura pracy Barmana; historia baru i napojów mieszanych; beverage cost; organizacja baru; ergonomia oraz szybkość pracy; omówienie sprzętu barmańskiego i szkło barowego; tworzenie własnych półproduktów; technika kombinowana: madlerowanie plus szprycowanie na przykładzie Mojito i Collins; dekorowanie cocktaili na kruszonym lodzie - garnish: proporcje oraz kontrast kolorów w dekoracji.
- Dzień 2: omówienie podstawowych procesów w produkcji alkoholu – fermentacja, słodowanie, destylacja, rektyfikacja; towaroznawstwo: piwo- teoria plus degustacja porównawcza; towaroznawstwo: wódka czysta - podział wódek ze względu na klasę jakości; tworzenie własnych półproduktów typu home-made: barmańskie pesto bazyliowe, puree malinowe; japoński hard shake na przykładzie klasycznych cocktaili:Espresso Tini , Whisky souer, technika shakerowania: obsługa shakera francuskiego na przykładzie cocktaili: Basil Smash, French Martini 2.0.
- Dzień 3: towaroznawstwo: whisky, degustacja porównawcza; dekorowanie napojów: garnish i garni : klasyczny oraz niestandardowe; technika shakerowania: obsługa shakera typu Tin Tin na przykładzie cocktaili: Cosmopolitan, Porn Star Martini, Pina Colada, technika stiring na przykładzie klasycznych drinków: Manhatan, Old Fashion; technika blenderowania na przykładzie drinków typu frozen: Stawberry Margarita, Banana Daiquiri; Technika throwing na przykładzie Bloody Mary; Egzamin wewnętrzny w formie testu zamkniętego
Szczegóły
Kraków. Dokładne miejsce ustalane na etapie rezerwacji
Nr katalogowy: ZOBAK3
Mapa dojazdu
Opinie
Tylko Klienci którzy kupili lub zrealizowali usługę mogą ocenić produkt. Aby wystawić opinię, należy skorzystać z adresu e-mail wykorzystanego przy zakupie lub rezerwacji.
Wszystkie recenzje zatwierdzane są przez moderatora, publikujemy wybrane opinie.
Publikujemy również odpowiedzi na mailowe ankiety satysfakcji wysyłane po realizacji usługi.
Jeszcze nie dodano opinii na temat tego przeżycia
Jak to działa
KUPUJĄCY
1. Kup Voucher
2. Podaruj lub wykorzystaj Voucher
OBDAROWANY
3. Zarezerwuj
4. Zrealizuj
Pytania Marzycieli
Jeszcze nikt nie zadał pytania dotyczącego tego vouchera.
Polecamy także:
Powiązane artykuły:
Marzycielu! Twój koszyk jest jeszcze pusty. Dodaj do niego kilka przeżyć i spełnij marzenia swoich bliskich :)
Szukasz inspiracji? Sprawdź nasze najlepsze prezenty :)
Opinie
Tylko Klienci którzy kupili lub zrealizowali usługę mogą ocenić produkt. Aby wystawić opinię, należy skorzystać z adresu e-mail wykorzystanego przy zakupie lub rezerwacji.
Wszystkie recenzje zatwierdzane są przez moderatora, publikujemy wybrane opinie.
Publikujemy również odpowiedzi na mailowe ankiety satysfakcji wysyłane po realizacji usługi.